Senarai Pemain Brazil Ke Piala Dunia 2018Senarai Pemain Brazil Ke Piala Dunia 2018Juara dunia 5 kali Brazil dilatih oleh Tite yang sangat berpengalaman yang telah menguruskan kelab kebanyakannya di Brazil sejak awal 90-an. Kerjayanya sebagai pengurus berumur 3 dekad dan di bawahnya, Brazil bermain beberapa bola sepak terbaik sejak mereka memenangi piala dunia terakhir mereka pada tahun 2002. Banyak Brazil yang mengalahkan status elit mereka di bawah Tite yang bukan sahaja membawa bakat kembali tetapi juga Pendekatan pragmatik apabila diperlukan dalam permainan yang sukar. Sistem 4-1-4-1 yang dipercayai di mana Casemiro dan full back (Marcelo dan Fagner) berkhidmat sebagai kedua pertahanan pertama dan juga memulakan serangan.


Senarai Pemain Brazil Ke Piala Dunia 2018Goalkeepers: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).
Defenders: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid), Thiago Silva, Marquinhos (both PSG), Miranda (Inter Milan), Pedro Geromel (Gremio).
Midfielders: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Fred (Shakhtar Donetsk), Renato Augusto (Beijing Guoan), Philippe Coutinho (Barcelona), Willian (Chelsea), Douglas Costa (Juventus).
Forward: Neymar (PSG), Taison (Shakhtar Donetsk), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool).

Mampukah Brazil Menjuarai Piala Dunia 2018 Dengan Skuad Penuh Berbakat?
Senarai Pemain Brazil Ke Piala Dunia 2018 Senarai Pemain Brazil Ke Piala Dunia 2018 Reviewed by Abdul Wafi on May 16, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.